dimecres, de maig 10, 2006

Tu no tens passat!


Hi ha una generació de joves de 18 i 20 anys que no tenen els mateixos referents ni s'emocionen amb les mateixes coses que els que vam nèixer a mitjans i finals dels anys 70. Què sabran ells! No els parlis del Naranjito perquè et miraran com si estiguessis sonat, o tampoc ho facis del Baner i Flapy perquè pensaran que són com l'Andy i Lucas d'aleshores. És molt fàcil fer una prova: surt un dia de nit en un bar amb jovent que tingui entre 18 i 20 anys i crida " en un pueblo italianoooooooooooo" o "y a la pequeña abejaaaaaaaaaaaa". Tothom hauria de saber que si es crida això la continuació és "al pie de la montañaaaaaaa" o "le llamaron Mayaaaa". Però si crides això amb gent d'altres generacions probablement la pluja d'objectes que et caurà a sobre serà descomunal. Què saben ells dels anys 80. Entre tots els referents d'aleshores n'hi ha un que és el millor: "La Abeja Maya". Sí, aquest era el meu referent quan era petit. I això que mai he suportat les abelles ni crec que les arribi a suportar. Però aquells dibuixos, és el que pensava aleshores, eren encantadors. Ara hi ha una campanya en la qual un diari torna a editar "La Abeja Maya". I també ho fa amb "Heidi", "El Bosque de Kayak", "Banner i Flappy" i "Marco". És normal que un diari torni a editar aquells dibuixos. Eren els millors. Ni "Pokémons", ni "Campeones" ni "Boles de Drac Z". No sé si els dibuixos d'aleshores tenen alguna cosa a veure en com després hem crescut i evolucionat tots plegats. Però fa uns anys quan era monitor a la mateixa escola on havia estudiat podia veure les cares d'indignació dels professors sortint a les 5 de classe. I com tots sempre em deien el mateix: la vostra generació éreu tocacollons però ho fèieu amb gràcia i quan es deia prou paràveu. Ara els nens i nenes, generalment, són uns maleducats. És lògic, penso. Són nens que han crescut idiotitzats observant com un tio puja a dalt d'un núvol Kinton, es posa a volar i fa un kameame. O flipant com un futbolista es passava 39 episodis per creuar un camp de futbol! No obstant ara hi ha un referent que ha unit totes les generacions possibles. Simpàtic com l'abeja maya, espavilat com el Marco, ràpid com el Son Goku i més hàbil que l'Oliver i el Benji. Dimecres que ve ens conduirà cap a la segona copa d'Europa. Ronaldihno: llueix-t'hi!

8 Comments:

At 10:26 p. m., Anonymous Anònim said...

No hem crescut pas idiotitzats

 
At 11:15 p. m., Blogger Oriol Rodríguez said...

Des del moment en el qual no t'identifiques déu n'hi do...

 
At 12:06 p. m., Anonymous Anònim said...

Jajajajaja
¡Qué bo Oriol! Estic plorant del riure. Estic totalment d'acord amb tú. I aixó que t'has deixat El Yaki i la Nuca, jejeje.
M'ha vingut bé riure una estoneta ;) Merci.
Comella Firmet
http://guallavitoclub.blogia.com

 
At 1:26 p. m., Anonymous Anònim said...

Senyor Rodriguez, em dic Elisabet i vaig néixer l'any '86. Penso que va del tot errat dient que no tenim passat. Que me'n diu de l'arare i el capità planeta? i.... sobre la mala educació... no pensa que es cosa dels pares i l'escola?? El que passa és que vostè, al tenir certes edats, mira la seva infància amb nostàlgia i pensa que es la millor! Passi un bon dia!!!

 
At 1:47 p. m., Blogger Oriol Rodríguez said...

L'arare que tu li dius, el Doctor Slump, és de la nostra generació més que de la teva ja que es va començar a emetre al 89. Que després hagin reemès mil vegades les grans sèries només és perquè les d'ara no valen tant la pena. O és que també us voleu apropiar dels Joves?

 
At 7:13 p. m., Blogger núria said...

rodri... si es tracta de fer competicions de dibiuxos animats et parlaré de doraemon, d'en pingu (que gran), de les tres bessones... si es tracta de tractar-nos de maleducats, et diré que un actor mataroní més semblant a la teva generació que no pas a la meva va entrar a un restaurant en moto. si es tracta de picar les generacions que et pagaran la residència, no ho has aconseguit. si es tracta d'estimar a ronaldinho... estic guardant veu per a dimecres... uh, uh, oleguer! ;)

 
At 7:23 p. m., Blogger Oriol Rodríguez said...

Jajaja....en Pingu que sembla que tot el dia vagi drogat. A veure jovent: no us piqueu i llegiu bé. Dic generalment: no vol dir que tots ho sigueu de maleducats ni que hagueu crescut tots idiotitzats. I si el Roger Pera va entrar en moto a un restaurant xinès ell sabrà...Sobre això de la residència no crec: la meva intenció és muntar un macrocomplexe estil Marina d'Or per tota la gent de la meva generació que s'hi apuntarà ( els de la teva també hi voldreu venir ja veuràs).

 
At 10:47 p. m., Anonymous Anònim said...

.... i què m en dius de willy fog, david el gnomo, els barrufets...ooohhh quins anys i quants bons records, l unic que em pesa de tenir un fill en aquests anys que correm, es que segurament, ell no tindra la sort que vam tenir nosaltres al creixer amb aquests dibuixos :P per cert, t has deixat "Barrio Sesamo"...

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home

Estadisticas y contadores web gratis
Manuales Oposiciones