dijous, de gener 11, 2007

No l'esteu cagant molt?


De tothom és coneguda l'animadversió mútua a Mataró entre l'Ajuntament i els Maulets, els okupes o qualsevol grup derivat d'aquests. Però darrerament han trascendit dos fets que si més no trobo ridículs i injustos. No tinc cap simpatia ni cap mal rotllo especial amb la gent de l'Atzucac però trobo penós que se'ls hagi multat amb gairebé 5 mil eurus pel sol fet de regalar cervesa durant l'aniversari d'aquesta taverna. Diuen des de l'Ajuntament que se'ls multa per fer apologia de l'alcohol. Molt bé: sortim un dia de nit i multem tots els bars, discoteques i restaurants on et conviden a una copa GRATIS. Oi que no es farà? O anem més enllà: que l'Ajuntament multi la Família Robafaves o la Vella Quaresma per fer apologia de l'alcohol. Els uns perquè la fan el 25 de juliol a la convidada i els altres perquè conviden a vi calent després de l'enterrament de la sardina. O millor encara: que aquest any es regali orxata fresqueta i suc de taronja. Aquesta guerra només provoca que la llei quedi totalment desfassada ja que s'aplica segons com i a segons qui convé. I qui dóna ordres als dos agents de la policia municipal que fa uns dies van multar a uns nois per penjar un cartell en contra de l'ordenança cívica a la ciutat en un lloc aparentment prohibit: unes tanques al costat d'una obra del Carrer Lepanto. Per què se'ls multa? Per queixar-se, un fet totalment lícit, o per penjar cartells en un espai prohibit? Si és per la segona opció la cosa encara fa més gràcia perquè si fas un cop d'ull al lloc on van penjar els cartells n'hi ha fins i tot del muntatge que la Fura dels Baus va representar al Teatre Monumental fa uns dies, organitzat pel Patronat Municipal de Cultura. No sé qui dóna les ordres per tocar els nassos sistemàticament a un determinat grup de persones però aquesta vegada l'han cagada...i molt. I em pregunto: perquè els dos agents de la policia local que es van passejar pel carrer Lepanto no van caminar uns metres més enllà cap a l'Avinguda Maresme i es van dedicar a detenir els proxenetes que exploten un grapat de noies vingudes des de l'Àfrica? Tot plegat és molt penós.

5 Comments:

At 10:43 p. m., Blogger Ramon Bassas said...

Benvolgut Oriol,

Quan vulguis en parlem, però cap de les sancions que cites han estat efectuades, almenys per l'Ajuntament, fins a data d'avui. I Sobre l'acció de la Policia contra el proxenetisme, si vols, també te'n parlo un dia. Però comprendràs que aquestes dades no les pugui publicar a internet.

He pensat que pottser t'interessaria aquest matís. I que vegis que et llegeixo!

Una abraçada

 
At 3:41 p. m., Blogger Josep Maria said...

Si regalen suc de taronja, ja es podrien estirar i regalar una mica de JB... jeje
Pensava que ja te'n havies oblidat d'escriure en aquesta pàgina!!!
Ves-ho fent. Jo crec que és interessant el que dius en aquest article.
Una forta abraçada!

 
At 11:06 a. m., Anonymous Anònim said...

Sr. Basas, queda molt bé dir que no és responsabilitat de l'ajuntament, però segur que algun tipus d'influència teniu a l'ajuntament sobre qui ha fet la denúncia (evidentment ho haureu de negar per questions d'imatge, etc).
Si pots explicar a l'Oriol què s'ha fet amb el proxenetisme (les noies sempre hi són), també ho pots fer a la resta de mataronins (crec jo).
En fí, en molts sentits, últimament us hi esteu lluint des de l'ajuntament.

 
At 10:59 p. m., Blogger Ramon Bassas said...

Apreciat Musa,

Respecte les denúncies i les actes, sí. Però després l'instructir (municipal o d'altres administracions) ha de veure si el fet és sancionable i proposar la sanció a l'autoritat competent. Aquesta darrera fase, dic, no ha estat efectuada per l'Ajuntament en cap dels casos descrits, fins avui. Només volia dir això perquè crec que cal ser rigorós a l'hora d'utilitzar la informació.

Respecte al proxenetisme, fet delictiu que la Policia de Mataró (PL i MMEE) persegueix sempre que en té constància, hi ha diverses detencions efectuades (compte: no l'exercici de la prostitució, que no és cap delicte a Espanya). Jo mateix he tancat algun local. Però si vols, també t'ho explico a tu.

Una abraçada,

 
At 3:22 p. m., Anonymous Anònim said...

ei, encara sort que no has deixat d'escriure! Totalment d'acord amb el que dius... i sigui culpa de qui sigui (que cadascú té la seva opinió) reflecteixen les incoherències d'aquesta justícia...

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home

Estadisticas y contadores web gratis
Manuales Oposiciones