dijous, de juny 15, 2006

Santes (I)

Queden només 40 dies clavats perquè a milers de mataronins i mataronines se'ns torni a posar la pell de gallina uns segons abans del Desvetllament Bellugós. I és que tenim, encara que no ens ho sembli, la millor festa major de Catalunya. Sovint a la feina se m'acusa de ser molt pesat amb els temes "mataronins". Doncs què voleu que us digui....sóc mataroní fins a la medul·la i és per Santes quan més orgullós me'n sento de ser-ne. Ahir vaig ser a Berga al primer dia de Patum i vaig poder comprovar algunes coses. Em va entusiasmar el respecte que es té per les figures de la Patum, que ha arrelat amb el pas dels anys. De la Patum també et soprèn la quantitat d'alcohol que arriba a ingerir la gent seguint les cercaviles. I ja ho he pogut comprovar en altres indrets com per exemple a la festa major de Sitges o de Vilanova. Aquí se'ns faria molt estrany, crec, que hi haguessin centenars de persones amb un grau d'alcohol important a la sang seguint i benerant les figures durant les cercaviles. Potser és que tenim més seny i menys rauxa que en d'altres indrets. O potser sabem gaudir menys de la festa. No ho sé. El que sí que tinc clar és que d'aquí 40 dies tornarem a vibrar com només ho fem un cop l'any. Com aquests dies ho fan a Berga amb molt més ressò mediàtic o com fan en d'altres indrets quan els toca. Però Les Santes són les nostres Santes. Deu ser per això que durant tot l'any inflem el cap a la gent que no sap de què va. Deu ser per això que quan vénen i ho veuen i al.lucinen acaben repetint. Com quan vas a La Patum..... igual.

4 Comments:

At 11:01 p. m., Blogger núria said...

completament d'acord. sincerament, dubto que les santes siguin la millor festa major, és la nostra, i amb això ja n'hi ha prou.

 
At 4:53 p. m., Anonymous emili said...

només volia saludar-te, vaig veure unescrit teu no recordo bé si al tot o al cap gros i em va fer gracia ja que encara que molt poc (jo de seguida vaig deixar el curs) em vaig coneixer a cou, al pla d'en boet...
vaig trobar casualment el teu blog un dia que estava aborrit i me'l vaig llegir sense, aniré mirant temes nous, hi han hagut alguns en els que hauria dit la meva, altres no... ara m'ha fet gracia saludar-te, si si tinc alguna cosa a comentar-te et tornaré a posar un missatge.
emili

 
At 6:15 p. m., Blogger Oriol Rodríguez said...

Ostres saps que no en tinc ni idea, i hi he donat voltes, de qui ets. És que no em sona haver conegut cap Emili al Pla d'en Boet! Ja m'ho explicaràs....

 
At 6:56 p. m., Anonymous emili said...

hola:
vaig passar vol fugazment, vam parla algunas vegades, tampoc es que fos la gran cosa... recordo que et va cridar la atencio que fos la sisena vegada que havia fet cou i de fet tu i altres vau fer una campanya per a que jo fos elegit delegat, va ser a final del 95. Vaig anar uns quants dies a classe, de seguida en vaig donar de baixa així que també es normal que no t'enrecordis.

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home

Estadisticas y contadores web gratis
Manuales Oposiciones